Prestavba kúpeľne

Prestavba kúpeľne je pomerne náročná záležitosť, ale občas je jednoducho nevyhnutná. Ak nie ste profesionál, prestavbu robíte tak maximálne 1-2 krát za život. Určite vám teda padne vhod niekoľko užitočných tipov, aby kúpeľňa vyzerala tak, ako vo vašich snoch a to za prijateľnú cenu.

 

Podlaha a obklady

kupelne villeroy boch

Na podlahe v kúpeľni obvykle býva dlažba, ktorá je celkom praktická a jednoducho sa udržiava. Možnosťou je ale aj podlahová dlažba z PVC a prípustný je aj koberec. Výber závisí hlavne na vašom vkuse a tiež finančných možnostiach. Finančne najnáročnejší ale veľmi vkusný je prírodný leštený kameň. Ak teda máte dostatok financií mali by ste o ňom pouvažovať. Myslite ale na to, že kameň je porézny a musí byť dobre impregnovaný, inak nasiakne pigmenty a vyčistíte ho iba veľmi ťažko.

Ak chcete obklady či dlažby v imitácii dreva či kameňa, ale nechcete platiť šialené ceny, napíšte nám do chatovacieho okna naspodu stránky. Spolupracujeme s českým veľkoobchodom, ktorý sa špecializuje na obklady a a dlažby a určite nájdeme vzor a cenu, ktorá bude pre vás vhodná.

Ak ste pri nákupe obkladačiek narazili na super ceny, ale bohužiaľ už nemajú také množstvo aké potrebujete, nevadí. Môžete skombinovať viacero farieb alebo vzorov a vytvoriť tak originálny motív na podlahe aj na stene v kúpeľni. Ak chcete mať trendy kúpeľňu, s podlahou veľmi nevymýšľajte a stavte na bielu klasiku. Kreativita sa môže naplno prejaviť na stenách, ktoré by mali byť farebné a plné života.

 

Doplnky do kúpeľne

kupelne villeroy boch

Detaily sú pre celkový dojem veľmi dôležité. Pre optické zväčšenie miestnosti môžete na dvere zavesiť veľké zrkadlo, ktoré určite využijete keď bude chcieť zhodnotiť svoj výsledný outfit.

Kúpeľňa by mala byť miestom, kde očistíte nie len svoje telo ale aj myseľ. Miesto, kde sa cítite príjemne a pokojne. Doplnky vám pomôžu navodiť príjemnú relaxačnú atmosféru a tak neváhajte a vyzdobte si kúpeľňu obrázkami, mušľami, kvetmi, sviečkami a podobne. Použiť môžete čokoľvek, čo sa vám páči.

Pokiaľ ide o osvetlenie existuje hádam iba jediné pravidlo, ktoré by ste mali dodržať. Vyberajte lampy, ktoré znesú vlhkosť a vodnú paru. Objímka a elektroinštalácia má mať krytie IP 44, inak je dizajn a materiál lampy len a len na vás.

Ak chcete niečo zaujímavé, vytvorte v kúpeľni nejaký ten výklenok. Môže to byť múrik alebo výstupok zo sadrokartónu na zrkadlo alebo okolo vane. Veľmi efektné je aj bodové osvetlenie.