Kvalitná infrasauna pre domáce saunovanie

Domáce saunovanie je výborný spôsob ako sa zrelaxovať, detoxikovať telo a omladiť telo aj myseľ. Kvalitná infrasauna má viacero pozitívnych účinkov na zdravie a iba minimum kontraindikácií, takže je vhodná pre väčšinu ľudí. 

 

Domáce saunovanie

infrasauna - domace saunovanie

Mať doma vlastnú infrasaunu má nespočetne veľa výhod, pretože si môžete užívať relax kedykoľvek počas dňa v pohodlí domova. 

Saunovanie sa odporúča aspoň 2-3x týždenne a ak máte doma kvalitnú infrasaunu viete, že prospieva aj vášmu fyzickému zdraviu.

Do sauny si zoberte asi 3 uteráky - jeden si dáte pod nohy, na druhý si sadnete a tretím sa budete utierať. Utieranie sa je dôležité, pretože čím viac potu zotriete, tým viac sa budete potiť a tým aj vylučovať škodlivé látky z tela.

 

Karbónové a keramické žiariče 

Kvalitné infrasauny sú pri detoxikácií 4x intenzívnejšie ako fínske sauny a náklady na ich prevádzku sú 10x nižšie. Takáto investícia sa teda rozhodne oplatí. Kvalita saunovania a dĺžka pobytu v saune závisí od teploty v miestnosti, kde je sauna umiestnená a predovšetkým od žiaričov. 

infražiariče - vlnove dlžky

Najhoršie sú na tom keramické infražiariče, ktoré svietia na žlto, oranžovo alebo červeno. Povrchová teplota žiaričov môže dosiahnuť teplotu až 500°C a aby neprišlo k popáleniu musia byť vybavené mrežou. Okrem toho farba svetla je nepríjemná pre oči. Ich výhodou ale je, že vytvoria teplo v saune prakticky okamžite. Problém je ale v tom, že žiarenie neprenikne v dostatočnom množstve do hlbších vrstiev tkanív a detoxikácia nie je tak účinná a prichádzate aj o pozitívne účinky infražiarenia. Infražiariče sa rýchlo nahrejú na požadovanú teplotu a následne sa vypnú. Keď teplota klesne opäť začnú hriať kým sa nedosiahne potrebná teplota. S týmito infražiaričmi je vysoko pravdepodobné, že nameriate vysoké hladiny škodlivého EMF/ELF žiarenia.

Okrem keramických sa používajú aj karbónové žiariče, ktoré majú väčšiu časť spektra v dlhých vlnách a tak pôsobia na telo blahodárne. Negatívom je ale to, že sa dlho nahrievajú a tento problém sa zvykne riešiť tým, že jednoducho použije viac žiaričov. Žiariče sú potom osadené v podstate až po strop a prehrieva sa vám aj hlava čo nie je žiaduce. Ideálny stav je vtedy, ak žiariče siahajú od lavice po krk. Aj karbónové žiariče majú problémy s vysokou hladinou škodlivého EMF a ELF.

 

Kvalitné žiariče 

Pýtate sa, aké žiariče sú teda najlepšie? Dobrou voľbou sú kvalitné keramické infražiariče, ktoré nepália a nesvietia. Takéto žiariče majú ideálnu vlnovú dĺžku a môžete sa tak tešiť na komplexnú detoxikáciu organizmu. Je ale potrené kontrolovať nastavenú teplotu, aby boli žiariče v plnej prevádzke počas celého saunovania. Po dlhom porovnávaní a testovaní vychádzajú ako najlepšie karbónovo - keramické infražiariče. Z vlastnej skúsenosti vieme povedať, že najlepšie sa osvedčili infrasauny Clearlight s patentovanými karbón - keramickými žiaričmi. Počas celej doby saunovania ste vystavovaný ich priaznivému infražiareniu. Tieto patentované žiariče vyžarujú prakticky nulové EMF/ELF a pri teplotách od 43°C do 53°C sa budete potiť viac ako vo fínskej saune.

Infrasauna CLEARLIGHT je teda ľahký, ekonomický, jednoduchý a príjemný spôsob, ako detoxikovať celé telo. Pre viac informácií o infrasaunách CLEARLIGHT nám napíšte do chatovacieho okna naspodu stránky.

Ďalšou značkou kvalitných infrasáun je SaunaMed. Aké sú ich hlavné výhody sa dočítate tu>>