Detoxikujte v infrasaune

Detoxikovať organizmus sa dá viacerými spôsobmi a infrasauna určite patrí k tým najpríjemnejším. Vyberajte si ale kvalitné infrasauny, ktoré neprodukujú elektrosmog. Elektrosmog totiž spôsobuje intoxikáciu a má negatívny dopad na vaše zdravie.

 

Prečo práve infrasauna?

detox infra saunaPretože koža je najväčším orgánom ľudského tela a celé spektrum infračerveného žiarenia v saune sa postará o to, že bude aj najväčším detoxikačným orgánom. Infrasauna stimuluje potné a mazové žľazy a tým aj schopnosť infražiarenia preniknúť do hlbších vrstiev kože a vytiahnuť toxíny z tela. Keďže asi 3/4 tela tvorí voda, infra lúče rozvibrovaním molekúl vody uvoľnia toxíny. Okrem toxínov z vášho tela odchádza aj voda a cholesterol a to práve cez pokožku.

Infrasauny sú pritom na vypotenie toxínov vhodnejšie ako tradičné sauny, pretože majú dlhé infračervené žiarenie s frekvenciou 7 - 14 mikrónov. Infrasauny sú zamerané hlavne na frekvenciu 9,4 mikrónov, pretože je najprijateľnejšia pre ľudské telo. Celé spektrum, ktoré infrasauna ponúka vám ponúkne nie len detoxikačné ale aj omladzujúce a skrášľovacie účinky a je to tiež skvelý spôsob ako posilniť imunitu.

Hlavný dôvod prečo uprednostniť infrasaunu pred klasickou je to, že pot, ktorý vypotíte v klasickej saune obsahuje 95% vody a iba 5% toxínov. V infrasaune sa zbavíte asi 80% vody a 20% toxínov. Okrem toho infrasauna má príjemnú teplotu saunovania a nižšie prevádzkové náklady.

 

Zbavte sa nahromadených toxínov

Pozitívne účinky sauny sú využiteľné aj pri detoxikácií organizmu. Dôvod je prostý - najviac toxických látok je uložených v tuku a tkanivách. Akumuluje sa s nich množstvo škodlivých látok ako ťažké kovy, síra, formaldehyd a látky z petrochemického priemyslu, ktoré telo nevylúčilo hneď po prijatí. Podporiť detoxikačné účinky sauny môžete aj pomocou byliniek, ako je pestrec mariánsky.

Keď sa k týmto toxínom pridajú aj toxíny ľudského metabolizmu, metabolizmu plesní, kvasiniek, mikroorganizmov a parazitov vznikne intoxikácia, ktorá bráni vylučovaniu škodlivých látok. Čo je ešte horšie spôsobuje to aj blokovanie krvného obehu a okysličovania aj spomalenie prísunu živín do intoxikovaných častí tela. Je to podobné ako mať v tele skládku odpadu.

Intoxikácia sa najčastejšie prejavuje bolesťami hlavy, kĺbov, svalov, nevoľnosťou, podráždenosťou, pocitom únavy, zápalmi v tele, kožnými problémami a pod.

Ak chcete aj vy využívať detoxikačné účinky infrasauny, vyberte si jednu z kvalitných infrasáun SaunaMed.

 

Intoxikácia sa nemusí hneď prejaviť 

To, že na sebe zatiaľ nepozorujete príznaky nemusí znamenať, že sa vás to netýka. Toxické látky nájdete prakticky všade okolo - potravinárska výroba je plná pesticídov, priemyselných hnojív, hormónov, emulgátorov a iných chemických prísad. Dosť chemikálií sa nájde aj v kozmetike a v čistiacich prostriedkoch. Svoju úlohu zohráva aj znečistenie vzduchu a vody, ktorému sa jednoducho nedá vyhnúť.

Príznaky intoxikácie sa môžu prejaviť neskôr, alebo sa nestihnú prejaviť vôbec vďaka prevencií, ktorej súčasťou je aj infrasauna. Kvalitná infrasauna by mala byť súčasťou domácnosti, pretože toxíny dostávame do tela každý deň a toto je príjemný spôsob ako sa ich zbaviť.