Budúcnosť kúpeľní je jasná. Dlažba imitácia dreva, betón a kameň sú TOP

Dlažba imitácia dreva, betón a kameň sú tredom pre rok 2016

Na najväčšom svetovom veľtrhu v Cersaie viedli 3 dekory. Výrobcovia vsadili na kameň, dlažbu imitujúcu drevo a betón. Trendy smerujú aj k 3D keramickým obkladom.

V Taliansku nájdete cez 190 výrobcov, ktorí vyrábajú obklady a dlažba sa v ich závodoch chŕli v objemoch tisícov m2. V Česku máme len Rako a na Slovensku nikoho. Ďalšie krajiny ako Španielsko či Nemecko sú rovnako obrovskí výrobcovia obkladov a dlažieb.

Všetci sa zhodli, že trendom sú obklady a dlažba v imitácií dreva, kameňa a betónu. Stále obľúbenejšie sú 3D keramické obklady s výrazným tvarovaním, ktoré priam rozhýbu steny.

Novinky sa na výstave niesli v duchu prírody, nechýbali 3D obklady imitujúce včelí plást, rybiu kostru, šperky a niektoré boli priam skvostom pre oči podobne ako sochárske diela.

Mnohé krásne série nájdete na stránkach My Bath – Obklady a dlažby. Celé katalógy pre inšpiráciu a nielen inšpiráciu, ale aj možnosť následnej vizualizácie a objednania nájdete na stránke Best-Slovakia obklady a dlažby.

Galéria 42 inšpirácií Galéria

Doplnkom, ktorý sa stane hitom je doplnenie obkladov jednoduchými alebo 3D pásikmi, ktoré nájdete za výborné ceny v katalógu od K.R.T – Pekné kúpeľne. Stiahnite si akciový katalóg 2/2015 alebo ďalšie tu: KRT katalógy

 

Návrat menších formátov obkladov a dlažieb

Ešte pred pár dňami by som vám odporúčal veľké formáty, ale po prelistovaní noviniek a trendov na rok 2016 to už nie je úplne tak. Vracajú sa menšie formáty.

Dlažba zostáva trendom hlavne vo formáte 60x60cm, obkladom však zavládnu obdĺžniky menších rozmerov.

 

 

Prečo menšie formáty obkladu?

- hlavne kvôli menšej výrobnej náročnosti a vo výsledku nižšej cene pre zákazníka
- jednoduchšiemu obkladaniu pri lepení na krivú stenu
- viac možností pri vizualizácií malej kúpeľne
- a oveľa jednoduchšie vŕtanie otvorov pre doplnky, zavesenie nábytku, zrkadla, …

Rako bodovalo na výstave sériou majolika

 

 

Mramor, betón alebo vzácne druhy drevín? Z keramiky žiadny problém

Vyrobiť obklady, alebo dlažba, ktorá verne pripomína betón, kameň či drevo je v súčastnosti vďaka novým technológiám bez hraníc. Dá sa imitovať čokoľvek a skutočne verne.

Technológia ako tzv. HD print umožňuje vytvoriť precízny dizajn, vernú imitáciu a množstvo odlišností na každom vyrobenom kuse. Po položení takto vyrobená napríklad dlažba imitácia dreva vyzerá ako skutočná drevená dlážka s nerovnosťami, chybami a nedokonalosťami. Na prvý pohlaď, bez dotyku nespoznáte rozdiel.

Osobne sa mi najviac páči v rozmeroch 13×80 alebo 20×80 Cerdisa Charlet, ktorú predáva veľkoobchod Best.

Do moderných priestorov domov, bytov či firiem je imitácia betónu, kameňa priam dokonalé a nadčasové riešenie.

Filter na stránkach MyBath je dokonalý, môžete si vyfiltrovať všetko : odporúčam filter vzhľad kde nájdete : drevo, kameň, mramor. Skúste si to Mybath

 

Čerešnička priamo zo Cersaie

Ako ukážka dokonalého luxusu spojeného so špičkovým výrobným procesom patrili obklady a dlažby upravené sklenenou glazúrou.

Tento krásny luxus si vyžaduje primeranú starostlivosť. Kamienok v podrážke dlažbu ľahko poškriabe, preto je vhodná hlavne do obytných priestorov napríklad obývačiek, kde chodievate bosí, v ponožkách či papučiach.

Vysoký lesk pôsobí dojmom ľahkého pošmyknutia, niektorým hlavne starších osobám priam pocit nebezpečia.

 

Formáty 160×300 cm nepoloží každý majster

Mnohé z noviniek sa vyrábajú v extra veľkých formátoch napríklad 160×300 cm. Pri návrhu interiéru s použitím veľkých formátov sa poradte o ich vhodnosti a hlavne o schopnostiach realizátora / obkladača či je schopný formáty nad 60×60 cm položiť.

Často sa totiž stáva, že architekt či predajca Vám tieto dlažby predstaví, zapáčia sa Vám a objednáte ich a vznikne problém s krivou podlahou a realizačnou firmou, ktorá odmietne pokládku. Mnohí majstri majú problém s pokládkou dlažieb 60×60 dlažbu položia krivo, utekajú špáry, a výsledok je na pohlad katastrofálny.

Dajte si pozor a dlažbu aj obklad pred pokládkou prekontrolujte. Reklamácia po nalepení nie je možná.

Nepúšťajte sa do rekonštrukcie a výberu vybavenia obkladov a dlažieb sami. Dajte si poradiť odborníkmi v kúpeľňových štúdiách, ale sa obráťte na nás.