Ako zazimovať vírivku?

Ak vírivku nechcete využívať počas zimy, mali by ste ju na toto obdobie dôkladne pripraviť. Zazimovať vírivku by mal servisný technik, prípadne to môžete zvládnuť aj sami.

 

Takto zazimujete vírivku

zazimovanie virivky

Keď sa rozhodnete vírivku zazimovať najlepšie je osloviť servisného technika, teda odborníka. Logicky je najdôležitejšie vypustiť vodu a vyfúknuť ju aj z potrubia, čerpadla a kúrenia. Zamrznutie vody by mohlo spôsobiť nemalé problémy a škody. Druhým rovnako dôležitým krokom je vyčistenie potrubia aj vírivky a odstránenie biofilmu. Na odstraňovanie sa používajú špeciálne prípravky napr. od SpaBalancer. Biofilm treba odstraňovať aj predtým, ako ju na jar alebo v lete opäť napustíte. Keď je voda vypustená, mali by ste nechať vašu vírivku ešte vyschnúť. Samozrejme to platí v prípade, že je dobré počasie. Potom už ju stačí iba zakryť termokrytom. Použiť môžete aj originálny obal na termokryt alebo použiť vhodnú plachtu na zakrytie celej vírivky. 

Ak budete vírivku zazimovávať vy, nezabudnite okrem vypustenia a vyfúknutia vody z potrubia, čerpadla a kúrenia povoliť aj šróby a ventily nechať otvorené. Počas zimy musí byť úplne vypnutá a tak povypínajte aj ističe. Predtým, ako spustíte ju opäť do prevádzky, šróbovania utiahnite a pozatvárajte ventily. Elektrinu zapnite až vtedy, keď je napustená vodou. Myslite ale na to, že ak si vírivku zazimujete sami, prípadné škody spôsobené neodbornou manipuláciou vám nikto nepreplatí a zabudnúť môžete aj na záruku a reklamácie.

 

Zazimovať alebo nezazimovať?

zazimovanie virivky

Ruku na srdce, užijete si vírivku viac v zime alebo v lete? V letných horúčavách sa asi nikomu nechce vylihovať v 40°C vode. Ale keď vonku mrzne a vy relaxujete v horúcej vode, to už je o niečom inom. Aby ste si mohli takto užívať potrebujete mať kvalitnú vírivku s dobrou izoláciou. 

K zazimovaniu sa totiž obvykle ľudia rozhodnú preto, že kúpili lacnejšiu vírivku so zlou izoláciou a prevádzkovať ju v zime je finančne náročné. Pochopiteľne nie každý má rád takéto zimné zážitky, predsa len hrozí prechladnutie. Nech je váš dôvod na zazimovanie vírivky akýkoľvek, buďte dôkladný, aby ste si mohli jej pohodlie užívať opäť na jar. 

Ak máte konkrétnu otázku ohľadne zazimovania vírivky alebo sa chcete poradiť s výberom vírivky, ktorá vydrží dlhé roky kontaktujte nás na info@arter.sk, zavolajte na 0907 559 466 alebo napíšte do chatovacieho okna naspodu stránky.