4 dôvody prečo si zaobstarať bidet

villeroy boch bidet

Bidet zatiaľ v našich kúpeľniach nevidno často, ale pomaly si k nám razí cestu.

 

Bidet má niekoľko veľmi užitočných a praktických vlastností, takže určite nebude na škodu zakomponovať ho do svojej kúpeľne snov.

 

Aké sú hlavné výhody bidetu?

 

1. Zvýšenie osobnej hygieny

Ani ten najkvalitnejší toaletný papier vám nezaručí 100% hygienu. Bidet nedráždi pokožku a prúd teplej vody ju očití oveľa dôkladnejšie. Použitie bidetu je príjemnejšie a vhodnejšie najmä pri zdravotných problémoch ako je zápcha alebo hemoroidy. Ocenia ho aj ženy po pôrode alebo počas svojich dní. Na rozdiel od toaletného papieru použitím bidetu baktérie naozaj odstránite.

 

2. Ekologické aj ekonomické riešenie

Používaním bidetu ušetríte peniaze hlavne ak si zaobstaráte bidet s WC, teda 2 v 1. Okrem toho na výrobu toaletného papiera sa spotrebuje výrazne viac vody ako pri používaní bidetu. Do výroby toaletného papiera sa samozrejme započítava aj použitie chemikálií, energie, doprava a balenie. Okrem toho, že všetko niečo stojí, zbytočne to zaťažuje životné prostredie.

 

3. Viac komfortu

geberit aquaclean 5000

Kto by sa po použití toalety nechcel cítiť sviežo a čisto?

S toaletným papierom to ale asi pôjde ťažko.

 

Okrem toho, že prúd teplej vody vás očistí a osvieži, moderné bidety sú vybavené rôznymi vychytávkami.

 

Sú nimi napríklad vyhrievané sedátko, preplachovanie spršky po aj pred použitím, ľahká obsluha vďaka ovládaciemu panelu a pod.

 

4. Uľahčí život seniorom aj ľudom so zníženou pohyblivosťou

wcbidet 2v1

Bidet, hlavne ak ide o variant 2v1, teda WC s bidetom určite ocenia seniori a osoby s postihnutím.

 

Pri potrebe sa umyť nie je nutné presúvať sa do vane alebo sprchovacieho kúta, čo môže byť pre ľudí so zníženou pohyblivosťou náročné.

 

Ak budú mať v kúpeľni WC s bidetom, umyť sa zvládnu aj sami, prípadne sa tým uľahčí práca ošetrovateľa a zvýši sa aj komfort seniora.