Infrasauna s karbónovými alebo keramickými žiaričmi?

infrasauna saunamed

Pri výbere infrasauny zohrávajú dôležitú úlohu aj žiariče. Otázku, či je lepšie použiť keramické alebo karbónové si kladú aj výrobcovia. Výrobca SaunaMed sa na základe výskumov a po dôkladnom zvažovaní kladov a záporov rozhodol použiť keramické žiariče. Chcete vedieť prečo?

 

Výhody keramických žiaričov

Výhodou keramických žiaričov je hlavne fakt, že sa nahrievajú rýchlejšie ako karbónové, majú vysokú emisivitu a vysokú odolnosť. Keramické žiariče sú aj preto obľúbenejšie a výrobcovia ich využívajú častejšie. Okrem toho žiariče použité v infrasaunách SaunaMed sa v prípade potreby dajú opraviť, čo pri karbónových nie je možné.

 

Prečo nekupovať karbónové žiariče?

V prvom rade nie sú tak efektívne ako keramické. Ak sedíte od infražiariča vo vzdialenosti väčšej ako 20 cm ich účinnosť rapídne klesá. Karbónové žiariče zohrievajú vzduch ale nezahrievajú vaše telo. Na zvýšenie účinnosti a dosiahnutia potrebnej teploty sa používajú prídavné prvky. Kabína sauny je nimi lemovaná, sú tmavé a nevyzerajú práve najlepšie.

 

Infrasauny sú miestom, kde človek relaxuje a detoxikuje organizmus. Na výrobu karbónových žiaričov sa ale používajú zlúčeniny styrénu, železa, olova, zinku, hliníku, bóru, bária a iné toxické chemikálie. Je teda nemysliteľné, aby sa takéto prostredie považovalo za terapeutické. Ohrievacie panely držia drevené držiaky a sú lákadlom pre baktérie a nečistoty. Okrem toho absorbujú infračervené svetlo skôr ako ľudské telo a sú náročnejšie na čistenie.